Arga Lappar

David Batra håller på att samla in material av "arga lappar" just nu för att göra en ny komisk bok. Han har redan gjort insändarsamlingen: "vän av ordning" där han samlade de mest korkade, ursinta och alldelses för roliga insändarna. Denna gång arga lappar. Skicka dem till honom om du har några roliga  www.davidbatra.com

En favorit som david berättade om i tv4as förkväll är denna:

Arg lapp i tvättstuga efter att en somalisk familj nyligen flyttat in:

Här städar vi tvättstugan efter oss.
Svarta som vita!
/Anne-Li

Så ond!!

Här är lite mer arga lappar och annan humor till folket:
 
arga lappar


Denna fantastiskt roliga bild fanns på blocket:



arg

Här är en roliga insändare
aaaab

Här är Harry Potter naken: hjälp!!! jag blir mörkrädd!!!

harry potter

Vive la France

Vad många inte vet är att jag bott tre år av mitt liv i det underbara landet frankrike. Jag kan längta tillbaka dit vissa studer och vissa studer inte..

Fördelar med frankrike:
- Varmare klimat
- Lite öppnare stämning, ni vet, hej å hå en baguette under armen och gå ut på restaurang mitt i veckan och allt annat som är så osvenskt.

Nackdelar:
-Skolan, de e inte kul att få en "backsmack" för att man gör en trea åt fel håll. Visst kan man få det i Sverige oxå men då är det något störigt damp-barn som slår en i nacken. I frankrike är det läraren som gör det.
Minns så väl när monsieur Gentil, en stor tjock farbror som vi hade som lärare i CP (första klass heter CP, jag vet det är helt CP) använde sig själv på ett kreativt sätt i Idrottsundervisningen.

Vi fick ligga i rader längs gympagolvet och så gick han på oss. Ja han trampade på oss. visst småskuttade han lite... men ändå!! fatta ångest att ha en 100-kilos halvalkis fransk lärare över sig när man är 9 bast!!

Franska skolan var onekligen hård. Men man har väl belönats av det. Nu har man det kanske lättare i skolan för att man har upplevt den där skiten. Jag har till exempel fortfarande en sjuk respekt för lärarna i skolan och skulle aldrig kunna tänka mig att sitta och snacka samtidigt som någon föreläser. Måste vara från frankrike...



Ett litet popperi av franska genialiteter:

korsaarmar

Vi kan inte stå med armarna i kors!!

b4

Trottoaren förbjuden för fotgängare!

b3


I'm a little bit confused....

bild2

"Frihetsplatsen"

-affischering förbjuden!!! >:-(

På sydkusten intet nytt

Nu har jag varit ute på landet i en veckas tid. Ätit mycket och gott, påtat i trädgården, fällt ett träd, promenerat på stranden, för att slutligen bli insnöad. Fem dagar har jag varit fast här med en troligen fastfrusen bil och med igensnöade vägar. Skulle egentligen ha åkt till Lund i dag för att gå på en trevlig sittning som jag sett fram emot väldigt länge, men p g a vädersituationen kom jag aldrig härifrån. Är besviken, samtidigt som jag känner på mig att det var för mitt eget bästa. Ödets nyck?

Är ofantligt partysugen...

P.S. Familjen ropade in mig när Magnus Uggla sjöng sin låt. Den mannen är untouchable. Samtidigt som jag ännu en gång fick klart för mig att Caroline af Ugglas inte ger ett alltför friskt intryck. D.S.

Tjena alla jänkare

Tja gänget!

Sitter framför lets dance med ett glas vin i kroppen och myser. Men ändå... inget vidare program.. jag föredrar nog ändå det där andra som går på den STATLIGA telivisionen. Svt asså. Så ska det låta tror jag det heter. Med tony irving-brittisk-röst: MEN! Så kommer ebba hultkvist. Vilken gudinna. Men vilken tönt hon dansar med.... Han berättade att han var kär i ebba när hon var vilma i skärgårdsdoktorn... hur ung var hon inte??? typ 11 bast. lite creepy... men men. Jag ångrar att jag inte stötte på den där ebba när jag såg henne i puben den där kvällen.

Kvällens betyg

Lets dance: 6 poäng
Vinet: 10 poäng
Hemmakvällsfaktor: hög

Ser fram emot morgondagen. Har någon ett bra tips på en drink?

/ El perro del mar

INGEN KAN DANSA SOM BONEY

Ingen kan dansa som boney...

kolla bara på dessa klockrena dancemoves:


Lite sentimentalitet så här vid ett-snåret

Sitter och tittat på bilderna nedan. Magnus och Niclas - vilka otroligt fina killar. Jag är verkligen lycklig att ha två sådana kompisar. Visst, det är sent en fredagkväll, och jag är på många sätt och av många anledningar väldigt glad just nu, men därför känns det ännu bättre att ägna en stund åt att tänka på mina vänner. Sedan har jag ju en enastående fantastisk bror som också syns på bilderna, och som förtjänar minst lika många goda ord.

Reunion-helgen del 2: Hur ett gott rykte faller...

Lördagen den 10 februari bjöds vi in till en mycket trevlig temafest hos två glada tjejer här i Lund, och detta är den korta historien i bilder.

Ja, lite speciella är vi...



Kursare som förgyllde vår afton:
Tomb Raider, Bonnie, Cat Woman, Luke Skywalker, m.fl.



Följ de hårda rockarpolarna från att knäcka en mellis till att dricka upp den:



Dessa fastnade slutligen i den svenska kriminalvården:



Tack till Carro och Ika som öppnade dörren för oss... (Jag vill i och för sig minnas att jag inte ringde på innan jag steg in. Förlåt.)

Reunion-helgen del 1: Först lite sofistikerad sightseeing i Lund


Jag har muckat!!

Jag har muckat

Efter en längre tids fängelsevistelse har jag äntligen muckat!

Tack kumla för dom här fem åren!! Nu jävlar!!

Adolf Hitler - Born to be alive feat. Dj Goebbels


Happy Valentines day

Glad alla hjärtans dag alla lundagatan-besökare!

allahjartan
Tänk på hjärt och lungfonden: http://www.hjart-lungfonden.se 
Pg: 90 91 92 - 7


Här kommer ett par snaskiga klipp (efter tipsen från Serrander ;)

Långt ner i halsen 2: - Hur kan man få ner en mick i halsen???




Hur man sveper en vodka i ryssland:



Är Grekisk dambasket-klackar mäktiga eller? JA!!!
Hur fan kan man va så besatt av dambasket! Det är ju bara för skönt...


temafest

temafest


På väg till temafest i Lund. Vilka ska vi föreställa?

Vi ligger någon timme efter nu

Vaknade kl 10, en timme senare än tänkt. 60 min senare stod vi pigga men en aning bakis vid bassängkanten. Längd på längd, high five på high five - luftvägarna en aning begränsade p g a förtäring av diverse drycker kvällen innan samt långa nattliga promenader. Efter dryga 45 min avslutade vi med två "åk" i rutschkanan. Nu stundar en efterlängtad lunch. Gött.

Safely home again

Nu har vi faktiskt följt schemat till punkt och pricka. Det är väldigt kallt ute, och vi är mer än glada åt att vara hemma igen. Gick tidigare än stängningsdags. Vad hade det gett oss att stanna ytterligare? Känner igen alla under korridorsfesterna, och under utgången på nationen består gästerna till 75% av killar. Hur kul är det? Nej, känner oss lurade. Nu ser jag fram emot 30 längder på Högevallsbadet i morgon!

Kvällen närmar sig...

Efter en trevlig lunch och en tur på stan gick vi hem för att ladda batterierna inför kvällen. Magnus hade presentutdelning, och gav var och en ett exemplar av tidningen King. Det var uppskattat, Magnus! Han stryker en skjorta just nu. Vi har invigt dubbelsängen genom att ta en power nap mellan 15 och 17. Vaknade av att min bror anföll som den tok han kan vara! Magnus flög upp (inte för att hjälpa mig nej nej) för att få tag på sin kamera. Följdaktligen finns nu snart bilder ute på hur jag och min bror brottas halvnakna i en säng som allt mer deformeras och möblerar om mitt annars så väl genomtänkta rum.

ÄNTLIGEN PÅ PLATS

Vi är nu samlade två stycken av oss skribenter på lundagatan.blogg.se (Magnus och Alex)+ niclas + marcus + katalin, nere i Lund! Jag och Niclas (tofflan) tog tåget ner till Skåne från stockholm.  Härligt härligt

Schemat är spikat. Ölen är på kylning. Vi har en full-size spiderman i lägenheten (jag skojar inte, dom fick den från en leksaksaffär, den är fan större än mig. Allt på topp med andra ord.

Hittils har vi varit nere på stan och käkat lunch på LUNDS nation. Jävligt nice ställe med utsikt över halva lund. Köpt kårleg. Varit på systemet och köpt bag-in-box. Allt är redo.

Jag inhandlade en jävligt snygg 70-tals-retro adidasoverall på en secondhand-store. Imorrn är det fest med film-tema.

Om någon har några förslag på utklädnad så skriv i kommentarer.

/ Magnus och Alex, Lund 2006-02-09


Bratwurstarnas egen Lejonkungen

peter antoine
"Han ska inte lägga sig i en tysk livsstil."

"Han ska tamejfan inte blanda sig i saker han inte förstår."

"Jag är emot de som bor i husvagnar eller går på gatan, men är det organiserat gör de sin nytta mot män som helt enkelt inte har någon annan möjlighet."

Varma ord om JämO och prostitution i samband med fotbolls-VM 2006.

Helgens schema

Schema helgen

Vem sade att jag inte kan planera? Nu får ni inte tro att helgen kommer att sakna spontana aktiviteter och oväntade påhitt. Egentligen ligger hela fältet öppet. Det här schemat är bara till för att på något sätt få en överblick över hur det skulle kunna se ut, och hur vi bör bära oss åt för att utnyttja tiden till max!

En ledig dag

Efter att precis ha avslutat ett seminariemöte är jag nu helt ledig resten av dagen! Tänkte bara berätta för er alla att jag nu går ut och solar på balkongen! Fick nyss för mig att jag befann mig någon annanstans. Ljuset lugnades en aning. Tror att jag fick en flashback från Peru, för det ryckte till i hela kroppen. Vad underbart! Det liksom pirrar i mig nu... Å underbara sol, här kommer jag!


Solen skiner!

Nu är det vår här i Lund! Jo, jag vet att jag har sagt det tidigare, men det tål att påminnas om! Både vinterjäck och snödroppar står tätt här och var, men nu kommer även påskliljorna! Är det inte otroligt? Vi är ju bara i februari! Hela staden badar i solsken och de nakna grenarna med sina rodnande knoppar tar sig ett välförtjänt dopp! Underbart, livet är underbart! Idag äter jag på balkongen!


Att extraknäcka i Hollywood

ralph fiennes

Magnus, ser du vem av våra vänner som är påtagligt lik Ralph Fiennes??? På den här bilden är det läskigt likt!

Al da Pal

Jag gillar verkligen din iaktagelse och beskrivning av oss Al. Du har en förmåga att beskriva människor, platser, situationer som ingen annan. Författare är vad du är. En livsnjutare och konstnär. Filosof. "Det finns ingen bättre spegel än en god vän" har någon sagt någon gång.

Nu bär det av mot Lund i helgen. Jag tar SJ ner mot Skåne tillsammans med vår gemensamme kamrat Niclas och vi kommer göra stan osäker. Wawawewa!

Se upp alla danskar!


We are on the wiskey-trail

We are on the wiskey-trail.


Het hund

hot dog

Här är något för alla djurvänner! Hoppas att ni har en bra dag!

09:39

Föreläsning kl 10:00. Vaknade 09:05 av att någon ringde från Active Underwear och sökte mig. Min fantastiske bror svarade att "han sover". Tack vare min närmaste familj började dagen underbart! En snabbdusch, slänger på mig på ett par jeans och en skjorta till R Kelly's underbara "The World's Greatest". Sitter och svänger fram och tillbaka här framför datorn och klappar händerna à la gospel. Nu hinner jag till och med unna mig en lång frukost innan jag måste kila iväg genom Lunds gator, som ser aningen morgontrötta ut under ett tunt snötäcke. Det snöar faktiskt lite..."I'm that star up in the sky, I'm that mountain peak up high"!

Grön och söker en blogg som är skön?

För er nya besökare tänkte jag ägna några rader åt att beskriva denna blogg. Den startades i december 2006 i syfte att upprätthålla kontakten mellan några kompisar som valt att bo på olika platser i landet (och utomlands). Vår ambition är att erbjuda en lättsam blogg med fokus på humor och varierande iaktagelser av vardag och helg. Sedan starten har antalet besökare kraftigt ökat och vi är glada att ta emot så många trevliga besökare, både bekanta och nya!

Nu lite kort om oss som skriver här! Själv heter jag Alex(ander), är 21 år, och sedan augusti bosatt i Lund. Nu i vår läser jag statsvetenskap 21-40 p och gläds åt att blommorna redan skjutit upp ur jorden fastän vi bara befinner oss i januari! Jag är svag för charmiga flickor, skön humor, och frihetskickar. Sedan en månad tillbaka befinner jag mig i en snudd på frenetisk träning inför sommarens strandsäsong. Fråga mig inte varför - jag är infallens guldgosse. Om du gillar soliga dagar, spännande resor, och livslust, tycker jag att du bör höra av dig och göra denna blogg till en av dina dagliga internetbesök!

Den andre flitige skribenten är Magnus, 21 år, bosatt i Rönninge. Han läser för närvarande andra terminen på Handels i Stockholm, och spenderar veckorna med att (1) plugga, (2) träna/löpa, (3) idka sociala aktiviteter. Magnus är en sällsynt skön kille som lyckligt kan säga befinna sig på den lovande språngbrädan mellan att vara en tidernas svärmorsdröm (charmig, smart och snygg) och en långdistansernas don Juan. En positiv livsinställning och en spontan, teatralisk galenskap är Magnus kall på Jorden. Han är väl värd varenda besök på denna blogg, och jag tycker absolut att du ska satsa på att fånga denne livsartists uppmärksamhet!

Slutligen skall nämnas vår tredje skribent, Daniel, som är 22 år och bosatt i Christchurch, Nya Zeeland. Han är ett entreprenörgeni av världsklass och arbetar som butikschef på EB Games. Tyvärr är det ett bra tag sedan jag träffade Daniel, så min beskrivning kanske inte gör honom rättvisa, men det är mycket av tjusningen med den mannen. Han har ett utvecklat sinne för humor, och tillsammans med en destruktiv image sätter han ribban för cynism ovan trädkronorna. Med en cigarett i munnen ser jag direkt vem hans självsäkert ifrågasättande ansiktsuttryck påminner om: James Dean. Vad som gör Daniel extra speciell bland oss skribenter på bloggen är att han är den ende som otvivelaktigt kan sägas vara en riktig karl. Gillar ni tuffa tag och odyssée-lika resor är detta mannen i ert liv!

Dagen Rocky

Rocky_06_02_04

Alla drar gränsen för Stockholm precis där de bor

I går (eller i natt) träffade jag en tjej på Svartklubben på Sydskånska som hade en bekant dialekt. För att följa abstraktionsstegen nedåt: Det hördes att hon kom från Stockholms län. Det hördes att hon kom från de södra områdena bortom förorterna. Det visade sig att hon kom från Tumba. När jag sade att jag senast bodde i Södertälje, fick jag kommentaren: ja ja, det ligger ju lite längre ut.

Det är ett klart faktum att Södertälje utgör en egen stad, och att det vore en aning patetiskt som täljebo att påstå att man skulle vara Stockholmare, men var drar man då gränsen för vad som innefattar Stockholm? Tumba är INTE Stockholm. Det kan de drömma om i det råtthålet. Däremot vore det kanske fortfarande aktuellt att prata om ett Storstockholm med Tumba i säcken. För mig slutar nog Stockholms sydvästgräns med Årsta.

Skärholmen har fått något slags stjärnstatus då IKEAs södra "Stockholms- varuhus" ligger där, men det i sig känns som en svag anledning till att kidsen i Skärholmen skall kunna kalla sig Stockholmare. I så fall vill jag rikta besökarens uppmärksamhet till Ryanair, vars södra Stockholmsflygplats utgörs av Skavsta, Nyköping. Fritt fram, alla Nyköpingsbor! Ni har vunnit en plats bland Stockholms kranskommuner! Dags att dra på sig en Bajen-tröja och pendla in till Åhléns City när Petter signerar sina skivor.

Vilka klåpare...


URBAN LEGENDS - LET'S CELEBRATE THEM!

 
Munspelsmannen gör sitt bästa


Nästa lista, är URBAN LEGENDS. Dvs stadskändisar som blivit kända enbart genom sin udda karraktär. Jag tänker främst på de figurer som rör sig inom periferin för vad som är normalt (och ibland utanför den).

1. LÄNGDHOPPSKILLEN VID PLATTAN - Han går nog på kokain. Men han står nere vid plattan med långt hår och typiskt uteliggarutseende och har fått för sig att han står på ullevi. Proceduren börjar med att han försöker få igång publiken som sitter på trappan från drottninggatan ner mot sergelstorg. Han gör precis som friidrottarna och klappar händerna ovanför huvudet. Ofta hänger alla som sitter med och böjar klappa i ett allt högre tempo. Killen fokuserar och börjar en löpning på ca 30-40 meter och sedan hoppar han iväg c:a 1 meter och antingen blir han riktigt missnöjd eller så blir det segervarv!

2. BINGOLOTTERMANNEN - Sitter i gången mellan pendeltåget och tunnelbanan och ropar med den monotomaste röst du kan tänka dig: "bingolotter, bingolotter, bingolotter, bingolotter, bingolotter". Inget: "Månadsfinal på lördag" eller "Endast 50 kronor" utan hela tiden detta mantra. Gick fram och snackade med honom i veckan och frågade hur mycket han sålde. Han lyckades kränga 2-3 lotter i timmen sa han, allt annat än på lokets tid då 2-300 lotter gick på en kvart. Haha. han är fett skön.

3. MUNSPELSMANNEN. Står lite längre bort ifrån LÄNGDHOPPSKILLEN på drottninggatan, utanför åhlens med en radio tryckt mot örat och spelar munspel, det falskaste man kan tänka sig, men med en inlevelse som får Mick Jagger att verka oengagerad.


ALADDIN

Nu är det dags för listtider. Allt ska listas. Melodifestivalen. Året som varit. Och nu även Choklad!


alladin

Favvosar i Alladin-asken

1. Trillingnöt
2. Cocos-kola

3. Apelsintryffel


Grabbar emellan...

lock, stock and two smoking barrels

OK, här är mitt "problem": en överväldigande majoritet av mina vänner här i Lund är tjejer, vilket innebär att jag mer och mer saknar att spendera tiden på ett grabbigt manér. Tänk er en riktig ölkväll, ett gäng sittandes på en gemytlig bar - fräcka historier och låga skämt. Just nu är det en sällsynt lyx. Men jag nöjer mig faktiskt med mindre. Skulle till och med uppskatta att bara få sitta några grabbar bredbent i en soffa och vara dum i huvudet. Vi kunde spela poker, eller se på Super Bowl som snart sänds. Jag begär inte mycket!

En svart dröm bland vita nätter

Jag planerade faktiskt ganska tidigt min kädsel för den avslutande novischsittningen i morgon, lördag. Helsvart skall skilja mig från de övriga representanterna för mitt kön - en svartklädd främling bland pastellskrikande, asexuellt utstrålande, liberala stolpskott.

En svart piké (ty när kavajen glider av framträder plötsligt ett par bara armar)
Ett par svarta finbyxor med eleganta detaljer vid fickorna
En svart kavaj i något ljusare ton med tunna kritstreck (ljusare för att framhäva det mörka i byxor och piké)
Ett svart läderskärp i krokodilmönster
Ett par svarta läderskor utan snörning, snarlika myggjagare

Svart är diskret elegant, och stjäl ingen uppmärksamhet från det ljusa ansiktet. Detta lämnar intressanta förutsättningar för ögonkontakt. Je suis un jeune homme dévoué aux regards des filles.


RSS 2.0