2000-talet, deceniet då världens diktaturer blev rika och mäktiga

Okej, den här bloggen spretar åt ungefär lika många håll som göran grejders hårstrån men jag känner för att skriva om det här ämnet.

Jag har funderat lite hur 2000-talet kommer gå till historien. Det som kommer skrivas i historieböckerna om vårt sekel är "2000-talet, seklet då världens dikaturer blev rika och mäktiga" Kina är en av världens mest slutna länder. Toppstyrt av ett kommunistparti som omhuldat kapitalism (:-S). Nu krossar man ett uppror från ett gäng stackars tibetaner. Det är inte första gången kina krossar en liten grupp människor som är svaga. Man gillar även att fänglsa och tortera anhängare av en gymnastik/qui-gong-röresle som heter falun-gong. Det är ungefär som att den socialdemokratiska regeringen skulle få för sig att bygga en guantanamobas där man fängslade vingåkers gymnastikförening. Ärligt talat hur farlig kan en grupp människor som rör sig långsamt som sköldpaddor till nån jävla musik vara?

image494

Det är lungt kim-jong il. Inför lite marknadsekonomi så kommer USA inte att bry sig om att 2 miljoner om året dör i svält i ditt land.



Vi låter ryssland, kina och andra länder med stora demokratiska problem växa sig rika och mäktiga och ser inga problem med det???

Riktigt rädd blev jag i veckan då jag såg en politisk kommentator på tv 4 säga att vi fick inte bojkotta os för att vi vår export av varor kunde bli drabbad.

Så nu bestämmer altså kinas regering över när man får bojkotta och inte även här i sverige?

Jag är enomt oroad av över utvecklingen och speciellt med tanke på att flera av dessa stater har kärnvapen. Iran framstår som en oskyldig fårherde i jämförelse med dessa.

Det är dags att USA  och EU gör något åt saken. Men det är klart... Man tjänar ju JÄVLIGT mycket pengar på att handla med dessa länder. Så nä vi skiter i att de är diktaturer. Vem bryr sig???

Batra!


Alla heter glenn i göteborg

image493

Glöm för all del inte glenn loket ohlsson, och glenn kronér.

glenn ohlsson e ju en rolig figur i svt.

Lika som bär!

image491
Snygg-erik?


image492

Daniel Lagergren?

En konsert


You can call me Al

Här har ni lite skön stämning från Zimbabwe när Paul Simon framför sin underbara låt "Diamonds On The Soles Of Her Shoes".


Och den sjunde dagen vilade han...

Nu är jag äntligen klar med flytten. Stort tack till flickvän, min bror, syster, mamma, och flickväns pappa. Riktigt skönt. Är riktigt slut nu. Kroppen pumpar av trötthet. God natt. Nu skall jag äta och dricka.

RSS 2.0