Plats 98 - Foppa blir rådissad

Modo Hockey - en av sveriges bästa hockeyklubbar, har aldrig blivit så rådissade förr, och Peter Forsberg, sveriges utan tvekan störste har aldrig mått så dåligt.

De nittionio skönaste idrottsögonblicken

Filip och Fredrik gjorde ju sin lista - sveriges skönaste ögonblick. som senare följdes uoo med de skönaste amerikanerna och andra listor . Fredrik Strage gjorde sin, om världens bästa rockögonblick.
Nu är det dags för min lista, De 99 skönaste idrottsögonblicken.

Plats 99 - Roger Federer gråter på Australian Open 2006

Det kan tyckas att detta klipp är för sentimentalt. Att det mer hör hemma på en Beauty Contest, som tex. Miss World eller liknande. Jag håller inte med. Det är ett av de absolut skönaste segertalen - 1000 ggr bättre än exempelvis foppas os-tal.

2006 var ett speciellt år för federer. Många tolkade Federers överlägsenhet på tennisbanan som att schweizaren snart skulle göra en äkta tennisens Grand Slam, d.v.s. att lyckas vinna samtliga Grand Slam-turneringar under ett och samma kalenderår. Federers skicklighet och slagstyrka på alla underlag gjorde att folk gav honom en stor chans att bli den tredje manlige spelaren efter Donald Budge (1938) och Rod Laver (1962 och 1969) att göra detta.

I vanlig ordning anlände Federer till Australiska öppna som seedad etta och infriade till en början alla förväntningar. I åttondelsfinalen pressades han dock till fem set av tysken Tommy Haas. Även efterföljande match, mot Nikolaj Davydenko blev osedvanligt tuff. Efter mycket om och men stod han ändå som finalist för andra gången i tävlingen. Motståndaren var turneringens överraskning, den 54-rankade cyprioten Marcos Baghdatis. Efter en sämre inledning kunde dock Federer vinna tämligen enkelt. Den efterföljande prisutdelningen var mycket känslosam för Federer som under sitt segertal brast i gråt.




Underbara lagar från 1734 som fortfarande är i bruk


Sitter och pluggar rättsvetenskaplig introkurs när jag kommer till denna fina lag från 1734, byggningabalken:


"Haver man vilda djur, björn, varg, lokatt, räv, eller annat odjur, och ej häktar eller stänger dem så inne, att de annans fä ej kunna skada; böte tio daler, och skadan åter. Sker det annan gång; böte dubbelt, och fylle skadan. Sargar eller dräper okynnes fä, hund eller annat odjur, någon människa; därom skils i missgörningsbalken. "
22 kap. 8 § Byggningabalken.


Underbar lag! Det bästa är att den fortfarande är i bruk i Sverige.

RSS 2.0