Vår beredskap är god! NOOOOT!


"Vår beredskap är god" är ett berömt citat ur ett tal som statsministern Per Albin Hansson höll 27 augusti före andra världskrigets utbrott då han informerade svenska folket om försvarsläget. Detta fick han hård kritik för eftersom han tidigare lett en omfattande nedrustning på 1920-talet då 17 regementen lades ned.

När jag var yngre var jag pacifist. Vad ska man med militären till? De lämsästar och förstör och bombar bara.

Som Ekdal skriver i dagens DN så är försvaret den yttersta garanten av demokrati och säkerhet. Utan fred och säkerhet: ingen skola, ingen omsorg, ingen jämställdhet, inga miljösatsningar.

Därför känns det MYCKET märkligt att moderaterna nu väljer att göra en 10-procentig nedskärning av försvaret, i tider som dessa då vi ser en del hot i från omvärlden. Rysslands utveckling är en fara. Kinas är en annan.

Om vi ser dessa konflikter vi gör idag, när ekonomin går på högvarv och vi har högkonjunktur, hur kommer det då se ut i en lågkonjunktur?

Jag tror att fler än mig är lite frågande till Reinfeldts försvarspolitik.

image418

Calling Dr. Feelgood!!!

image417
Magnus Karlsson har blivit antagen till läkarprogrammet i Lund! Vi är alla så stolta över honom. Senast jag träffade honom satt han med en Pripps Blå på en brygga i södra skärgården och gungade till en midsommarvals. Här kommer han, Lundatösar - er egen skärgårdsdoktor!

RSS 2.0