Thailand & Peru, here we come!

lite info från ud.se:


Reseinformation Peru



Allmänna säkerhetsläget

Peru är ett relativt instabilt land med sociala och etniska spänningar och utbredd fattigdom. Olika sorters protestaktioner förekommer. Kriminaliteten är omfattande.

Undantagstillstånd för geografiskt begränsade områden utfärdas emellanåt på grund av till exempel vulkanutbrott, gatudemonstrationer eller gerillaaktivitet. Jordskalv är vanliga och jordbävningar kan inträffa.

Försiktighet måste iakttagas vid resor i Peru, särskilt på landsvägarna. Man bör förvissa sig om läget längs vägen innan man börjar resan. Riskfaktorer är bland annat bristande trafiksäkerhet, jordskred, oroligheter som ibland kan medföra vägspärrar, och brottslighet i form av överfall m.m. I Lima, Cuzco och andra större städer löper turister likaledes risk för rån och stöld.


Reseinformation Thailand


Denna sida är senast uppdaterad den 14 november 2007.

Resenärer uppmanas vara fortsatt försiktiga

Det går inte att utesluta att eventuella oroligheter kan uppstå under de närmaste månaderna till följd av den politiska utvecklingen i Thailand.

Ambassaden rekommenderar svenskar i hela landet att vara fortsatt försiktiga, att följa nyhetsutvecklingen, att undvika större folksamlingar, särskilt demonstrationer. Alla uppmanas att respektera instruktioner från polis och annan vaktpersonal i säkerhetskontroller.

Mindre bomber har detonerat i Bangkok det senaste halvåret. Med undantag från explosionerna på nyårsnatten har ingen människa skadats allvarligt. Det finns inget som tyder på att turister eller utlänningar skulle ha varit mål för attackerna. Myndigheter i Bangkok har varnat för möjligheten av nya incidenter i framtiden.


God Jul

Idag grattar vi Alex! Har ni tur är denna ekonomistuderande hunk available i kväll! Hoppas att du får en bra kväll, kompis!


image455

Nej, Det är inte en peruk!

Feliz navidad!

Idag grattar vi Magnus på hans 22-årsdag! Har ni tur är denna läkarstuderande hunk available i kväll! Hoppas att du får en bra kväll, kompis!

152609-454

Nej, det är inte en peruk...

Jag väntar.

Jag går och väntar.

På en bomb eller ett paradis.

Jag går och väntar.

På en törn eller en ros.

Jag går och väntar. På kärlekens krig.

Mitt hjärta exploderar i tusen miljarders små små mikroskopiska
flisor som tränger in i väggarna på studenhusen.
 Dom penetrerar betongen och bryter ner den till kärleksstoft.

Jag deserterar. Flyr in i dimman.

Jag väntar.

Kändisspotting del 2 dick harrison

image453


Här står man i uppsala och träffar sin gamla vän dick harrisson.

Jag träffade SNOOK! Alla som påstår att snook har splittrats är våldtäktsmän

Där stod han. Danne i snook. min idol.

Alla som påstår att snook har splittrats är våldtäktsmän.

image452

Lundagatan

Lundabron 1948 Lundagatan 1885

 Vid namnrevisionen 1885 blev Lundagatan namn för dåvarande »Lilla Skinnarviksgatan och dess förlängning vesterut». I Beredningsutskottets utlåtande 1884 påpekas att vid namngivningen »äfven några få stadsnamn hava begagnats, nämligen ... Upsala och Sigtuna samt rikets andra universitetsstad Lund.» Gatans östra del har senare fått namnet Gamla Lundagatan. Lundabron går över Torkel Knutssonsgatan intill Gamla Lundagatan.


jag ska inte alls hålla käften alex, det står tom att det är rikets andra universitetsstad i Beredningsutskottets utlåtande 1884.

Nobody fucks with the Jesus

152609-451

Los gringuitos är tillbaka

Bara en vecka kvar tills jag åker till Lima!

152609-450

VM för serietecknade nördar del 1

152609-449152609-447

Belgien - Finland :1-1

Kan ingen släppa en bomb på den här kåken?

152609-446

Totally redeem yourself!

OK, efter att ha hackat lite på bloggens nr 2 känner jag för att slänga in en hyllning till fenomenet "bästa kompisar blir sams igen". Vad kan illustrera detta bättre än ett klipp från Oddysséen "Dum & Dummare"?


Magnus börjar 7an

Sitter och läser dina senaste inlägg, Magnus. Om jag inte visste att du snart fyller 22 år, skulle jag misstänka att du var 13. Tänk att du fortfarande är lika fascinerad över könsord!

Nobelfesten


Inför nobelfesten

Här kommer det klassiska klippet från hassan om efterfesten till nobelfesten


http://www.mp3cube.net/0607/1197306696.mp3

HAHA Fitta

Asså först spyr hon i direkttv sen får inte sören charmören svara S I T T A

Vad tänker du på spy-stina?

Amanda Jenssen fuck off

Jag skulle vilja citera robersblogg.se:

"Dom norska idol-deltagarna bokstavligen rövknullar Marie Picasso och Amanda Jensen. Detta är riktiga "idol". "



http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM&feature=related

Ikväll smäller det

image445


Skit i nobel för fan alex!!!

GÖR SOM MONA GÅ PÅ BRUCAN!!!

 

Mona Sahlin säger nej

Väljer Bruce Springsteen. Skippar kvällens Nobelfestligheter. "Ibland måste man för sin egen skull göra sådant som man bara älskar att göra" säger s-ledaren.

Nobelfest!

152609-444

I kväll smäller det, som Nobel brukade säga. Dagen till ära tänkte jag  hjälpa våra läsare att hitta bland föremålen på långbordet.

"World of warcraft" räddade 12-åring från älg

"World of warcraft" räddade 12-åring från älg

En 12-åring i Norge blev angripen av en ilsken älg. Han undkom genom att ta till ett knep han lärt sig i "World of warcraft".  

Tolvåriga Hans Jørgen Olsen var ute och promenerade i skogen i Nordnorge med sin tioåriga syster när de plötsligt angreps av en aggressiv älg.

- Min syster sprang iväg, men jag försökte skrämma älgen. När jag märkte att älgen inte stannade så började jag också springa. Älgen följde efter mig, och till slut orkade jag inte springa längre, berättar pojken för norska Avisen.

Älgen stångade honom i ryggen, men smällen absorberades av pojkens ryggsäck. När han hamnat på marken tog han dock till ett knep han lärt sig i "World of warcraft".

- När man kommer till level 30 lär man sig färdigheten "feign death", så det var vad jag gjorde, efter en liten stund gick älgen därifrån, säger tolvåringen till tidningen.   Från PM

Vi gjorde en film...

Vi gjorde en film i trean på gymnaiset .... grejen är att vi fick bra cred av svenskalärarinnan (som va ashet) för denna... här är extramaterialet...


 

Det här är hårresande!

Minns att jag stod med Magnus och ett gäng i en lägenhet i Södertälje och sjöng med i Du gamla du fria. Viken känsla det var! Vilken match! Efter matchen hoppade vi in i en bil och körde runt och tutade och sjöng på stan, för att sedan ta det ganska spontana beslutet att åka upp till Sergels torg i Stockholm och delta i folkfesten som kokade över totalt där! Underbart! Andrés Sverige-kalsonger kom i tidningen, Magnus red runt på ett par axlar, och jag festade en kort stund med Leif Pagrotsky! Alla var vi enade i ett enda stort segertåg!


Sverige vs UK del 2

Sverige vs UK del 2

Okej jag var lite hatisk med de där bilderna på engelska tjejer.... nu till det som britterna är bäst på. pampiga sånger.

Stockholm 8 dec:

 


Samtidigt på söderstadion:








United Kingdom 7 dec:



Samtidigt i Malmö:

Seinfeld-boxen

Julklappstips:

Nu kommer den ultimata samlarutgåvan av Seinfeld.

En exklusiv och limiterad box med en "soffbordsbok" på hela 226 sidor och totalt 33 discar som rymmer alla avsnitt på ca 64 timmar, plus över 100 timmar med exklusivt bonusmaterial!
  • 32 discar med samtliga 180 episoder från de 9 säsongerna
  • Över 104 timmar extramaterial
  • Den officiella "soffbordsboken" på 226 sidor med foton, citat och trivia från samtliga episoder
  • 1 extra bonusdisc med bl a gängets återförening
  • image443


    Jackson Five återförenas

    enligt dn.se ska jackson five återförenas under 2008 "vi är skyldiga våra fans det"

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=719289


    okej... fett!

    image442

    Grattis Marie!

    152609-441

    Hon var värd segern - vilken röst hon har! Tror nog att både Marie och Amanda kommer att få mycket att göra den närmaste tiden. Det skall bli intressant att följa deras karriärer från och med nu.

    Nu räknas rösterna

    152609-440

    Hoppas att den här tjejen vinner. Jag röstade i alla fall på henne.

    Gary Larson

    Om ni inte har hört talas om Gary Larson, bör ni försöka få tag på en av hans böcker. Han har skön humor.

    Larson

    Apropå det senaste inlägget

    Ken får ju ta och lära sig svenska snart. Hitta en mer missnöjd rappare i Sverige. Såg honom på TV för inte så länge sedan. Såg ut som en 14-åring där han satt uppflugen som en Sacco-säck i studiosoffan, iklädd dessa tröttsamma XXL-lakan. Han är enda stor flinande blöja som manar till "uppsmackande" så fort inte världen ler tillbaka.

    Roliga citat

    Jag tänkte berätta lite roliga citat jag hittat på andra bloggar:

    Henrik Schyfferts blogg om Idol:

    "Vad är det där för jury egentligen?
    För att hitta någon med mindre talang än de själva, måste de dammsuga hela landet bland alla inavelsoffer, och till sist hittar de honom: Peter Jihde.
    Ska han vara med överallt? Det räcker att man slår på en glödlampa så kommer han som en jävla nattfjäril i sin lånekostym och flaxar med armarna och bräker på småländska.
    Och hur ser han ut i håret? Det ser ut som nån har hällt frisyren över honom? Det är ett fat med överkokt bandspaghetti."

    Efter att surfat runt på lite nazist och afa-bloggar och annat crap för att få veta hur mycket folk som väntas annektera ockupera och förstöra min hemkommun salem på lördag såg jag detta roliga citat:

    info14.com nazistisk propaganda-sajt:

    "Det mångkulturella USA lider under en ny HIV/AIDS-våg. Som tidigare i AIDS-sammanhang så är det bland negrer och homosexuella män som dödsviruset sprids.

    Nya siffror visar nu att HIV sprids i rekordfart i USA. Trots att negrer utgör 13 % av USA:s befolkning så är 41 % av alla män och 64 % av alla kvinnor med HIV/AIDS negrer."

    COMEDY!!

    Ken Rings blogg: (ni vet den gamla rapparen som skulle våldta madeleine:)
    http://www.rodeomagazine.se/gastblogg.php?guestbloggID=1205&Blogg=27

    "På Petter. Seriöst, vem fan tror han att han fucking är??
    Och Adam Tensta, du e soft men dom där svennarna som du har omkring dig och claimar tensta vill jag bara smacka upp!!!!
    Ska skriva sen mer.

    ps, blev nominerad till grammis idag!!!!
    Fett"

    Jerry Seinfeld

    Efter lanseringen av filmen the BEE movie tänkte jag berätta lite av vad karraktärerna gör nu efter seinfeld:


    Självgod eller vad??? Jerry har fan problem

    och bättre är den inte med Kramer:

    Facebook-annonser - SNORBILLIGA LINSER

    Jag har klagat på facebooks annonser tidigare, men denna tar priset..

    image438

    Är det någon mer än jag som blir bestört av uttrycket snor-billiga linser.

    Snor och linser i samma mening.... snor i ÖGAT!


    I morgon möts Amazonerna

    Måste börja med att erkänna att jag inte har följt Idol 2007, men eftersom ämnet säkert är populärt känner jag att följande fråga är aktuell att ställa: vem tycker ni skall vinna i år? Själv har jag under de relativt få minuter som jag har tillbringat framför programmet kommit fram till att Amanda är min favorit. Tycker att hon har något småcoolt över sig. Hon är udda och självsäker, och börjar framför allt många meningar med "ja du, Jihde", vilket är ett utmärkt sätt att vända sig till nämnde TV-profil på. Slutligen tycker jag att det är alldeles strålande att årets Idol avgörs med två tjejer/kvinnor i finalen. Inte för att det är deras tur, men för att jag är så jävla trött på alla smöriga, självgoda killar som speglar sig i alla dessa tårfyllda tonårsflickögon.

    Bonde söker fru - vilken såpa

    Jag måste erkänna. Har sett några avsnitt av bonde söker fru. Helt sjuk idé men ganska underhållande.

    Nörden fredrik ska i detta klipp på en speed-date men en tjej som känner väldigt mycket för honom.
    Okej....

    Pinsamaste klippet nånsin eller? Är inaveln så stor i Sveriges glesbygd? Detta är en stilstudie hur man inte ska dejta. Äh wtf klippet får tala för sig självt.
    Det roligaste är att tjejen säger att "Fredrik var snäll och rolig" han säger tre meningar... när är han rolig?


    Preklin är en udda fest

    se preklin på wikipedia. fest för läkarstudenter i uppsala.

    här kan björn borg och bondage-benke mötas, Jag är utklädd till björn borg här:

    image437

    High Chaparall och slånbärsgin

    Jag kom och tänka på avsnittet i high chaparall där Fredrik och Filip dricker slånbärsgin med den brittiske gentlemannen och prinsessan Dianas älskare James Hewitt, och man blir ju riktigt sugen därför lägger jag nu in receptet som motvikt till all lättglögg (som man hostar av):

    image436

    Slånbärsgin

    Tid: Över 60 minuter

    Ingredienser:
    1 liter slånbär
    8 dl strösocker
    75 cl gin
    4-6 droppar mandelessens Slånbär och sprit är en gudabenådad kombination. Klassisk slånbärslikör är mycket förnämlig. Slånbärsgin är rivigare och tuffare. Mandelessens eller koncentrat finns på Stockholms Eter- och Essensfabrik, på vissa kryddbodar och i välsorterade matbutiker. Men essensen kan också uteslutas.

    Pricka slånbären med en nål. Fyll en stor burk eller en kruka med bären, strö över sockret och slå på spriten. Sätt på ett lock som sitter ordentligt. Låt stå i 2 veckor. Skaka om då och då. Efter de 2 veckorna tillsätter man några droppar mandelessens. Låt stå i ytterligare 8 veckor. Skaka om då och då. Sila av i dubbla kaffefilter på flaskor som buteljeras. Drycken kan drickas direkt, men mår bara bra av att stå och lagras i några veckor.

    Sverige vs UK

    Laroy fredag 01.30:

    image433

    Samtidigt i Newcastle:

    image434

    image435



    Sometimes you feel lucky...

    RSS 2.0