Thailand & Peru, here we come!

lite info från ud.se:


Reseinformation Peru



Allmänna säkerhetsläget

Peru är ett relativt instabilt land med sociala och etniska spänningar och utbredd fattigdom. Olika sorters protestaktioner förekommer. Kriminaliteten är omfattande.

Undantagstillstånd för geografiskt begränsade områden utfärdas emellanåt på grund av till exempel vulkanutbrott, gatudemonstrationer eller gerillaaktivitet. Jordskalv är vanliga och jordbävningar kan inträffa.

Försiktighet måste iakttagas vid resor i Peru, särskilt på landsvägarna. Man bör förvissa sig om läget längs vägen innan man börjar resan. Riskfaktorer är bland annat bristande trafiksäkerhet, jordskred, oroligheter som ibland kan medföra vägspärrar, och brottslighet i form av överfall m.m. I Lima, Cuzco och andra större städer löper turister likaledes risk för rån och stöld.


Reseinformation Thailand


Denna sida är senast uppdaterad den 14 november 2007.

Resenärer uppmanas vara fortsatt försiktiga

Det går inte att utesluta att eventuella oroligheter kan uppstå under de närmaste månaderna till följd av den politiska utvecklingen i Thailand.

Ambassaden rekommenderar svenskar i hela landet att vara fortsatt försiktiga, att följa nyhetsutvecklingen, att undvika större folksamlingar, särskilt demonstrationer. Alla uppmanas att respektera instruktioner från polis och annan vaktpersonal i säkerhetskontroller.

Mindre bomber har detonerat i Bangkok det senaste halvåret. Med undantag från explosionerna på nyårsnatten har ingen människa skadats allvarligt. Det finns inget som tyder på att turister eller utlänningar skulle ha varit mål för attackerna. Myndigheter i Bangkok har varnat för möjligheten av nya incidenter i framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0