Kulturkonservatismen vinner framgångar

Ända sedan Gudrun Schymans anförande på vänsterpartiets kongress 2002 har feminismen som ideologi kraftigt kommit att ifrågasättas allt mer intensivt. Ett Sverige som ända sedan tidigt 1900-talet haft en kvinnorörelse som vunnit mer mark för varje år börjar i dagsläget tappa inflytande. Gudrun Schyman ropade "Död åt kärnfamiljen" och kallade den svenske mannen för taliban. Schymans uttalande kom att missuppfattas på många håll.

Denna vecka har feminismen tagit ytterligare ett kliv bakåt. Anna Ankas debattinlägg på Newsmill har hyllats av Martinsson, chef för timbro, kristdemokrater och fler konservativa tänkare på yttersta högerkanten. Ytterligare en rapport kom som visade att skillnaden mellan män och kvinnors löner inte ändrats sedan 1990-talet. Fortfarande är en kvinnas arbetsinsats värd ungefär 0,9 av mannens. Detta kan man ju tycka är paradoxalt då de flesta som försvarar könsskillnaderna menar att "män endast kan göra en sak samtidigt". Det borde ju isåfall vara en merit att kvinnor är mer multi-task-funktionella. Om man nu tror på sånna könsmyter. Själv har jag inte mycket till övers för dem.

En god vän till mig skrattade åt Anka-debatten och hävdade att det är ju en icke-fråga, vi har kommit så pass mycket längre. Jag skulle vilja hävda motsatsen. Högerns nya hyllande av familjeidealen och det massiva positiva kommentarflödet för Ankas artikel bör ju vara ett bevis. De bestående löneskillnaderna ett annat.

OM man på allvar vill hävda att män och kvinnor ska ha lika lön, då krävs lagstifning på området. Delad föräldraförsäkring. Sedan får Hägglund (KD) dra fram sin all mighty påve-kräkla och slå oss feminister i huvudet med den.

Död åt familjen!

/ Magnus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0